Hjem > Nyheter > Innhold

Fraktvansker: Mangelen på containere er alvorlig

Nov 19, 2020

Fra slutten av oktober 2020 er fraktplassen booket, men det er ingen containere tilgjengelig.

Dette er sannsynligvis et problem som mange utenlandske handelsmenn nylig har oppstått. Hvor alvorlig er det?

Brukte tusenvis av dollar for å bestille tomme beholdere, og må vente på den planlagte datoen;

I mellomtiden har frakten i havet økt, overbelastningskostnadene er økt, og tilleggsavgiftene er også økt.


Mangelen på beholdere er alvorlig

Eller det vil vare til første kvartal 2021


Leasingselskapet Triton spår at markedet i fjerde kvartal i år vil fortsette å varme opp, og etterspørselen kan fortsette til det kinesiske nyttår i 2021 (midten av februar 2021).

"I dag er bestillinger for januar neste år alle fylt, og produsentene aksepterer bestillinger for februar og mars neste år."


«Forbrukernes etterspørsel i Nord-Amerika fortsetter å være sterk, spesielt for husholdningsrelaterte produkter.»


Philippe Wendling, direktør for markedsføring hos Textainer, et containerleasingselskap/selger av brukte containere, mener at containermangelen kan fortsette i ytterligere fire måneder til februar neste år.Det er forstått at den viktigste strømmen mangel er 40ft beholdere.Hvorfor er det en slik mangel på containere?

Overbelastning på den ene siden, og mangel på den andre


Siden epidemien har en rekke faktorer påvirket prisene, som har endret forholdet mellom tilbud og etterspørsel og brøt den relativt stabile prosessen tidligere.Dette inkluderer kansellering av trans-Pacific handelsreiser av container rederier, og økningen i lastimport fra Asia til Europa i juli og august på grunn av lindring av blokaden. I tillegg forårsaket tidsforskjellen mellom innenlandske og utenlandske epidemier, produksjon og etterspørselstidsforskjeller, containere i asiatiske havner. Tilgjengeligheten har falt kraftig, mens noen amerikanske og europeiske havner står overfor økt oppholdstid og havnebelastning. I tillegg er det mangel på containere og plasser i skipsfart, og fenomenet containerdumping har ikke bare påvirket forsendelsesplanen, men også påvirket forsinkelsen av neste skip. Åpen, noe som fører til en konstant sløyfe.


Under påvirkning av ulike faktorer, er antall mobile containere avtagende, som fanger opp med høysesongen for eksport, og tilbudet overstiger etterspørselen. Til slutt er det et fenomen av beholderoverbelastning, utilgjengelighet av enkelte områder og mangel:


På den ene siden er det overbelastning av containere i mange utenlandske områder, mangel på havnearbeidere, og høye ventetider / overbelastning avgifter og tilleggsavgifter:

Ifølge en rapport fra Mediterranean Shipping Company (MSC) vil liggetiden for skip ved Auckland-havnen bli forsinket med 10-13 dager, og situasjonen har blitt svært dårlig på grunn av mangel på havnearbeidere, så en overbelastningsavgift vil bli belastet.Felixstowe vil belaste et gebyr for havnetrafikk på USD 150 per TEU for alle asiatiske beholdere importert eller eksportert fra 1.


Fra 15 november vil Hapag-Lloyd belaste en tilleggsavgift på US $ 175 per boks for 40-fots høye containere, som gjelder for rutemarkedene fra Kina (inkludert Macau og Hong Kong) til de nordiske og middelhavsmarkedene.
Fra datoen for fraktbrevet 9.
I tillegg, fra samme dag, for alle varer som sendes fra innlandet Kina / Hong Kong / Taiwan, Sør-Korea, Japan og Sørøst-Asia til Port of Oakland, vil høysesongen tilleggsavgift (PSS) bli belastet 300 USD / TEU.


På den annen side, på grunn av virkningen av epidemien, er mange containere ikke i stand til å gå inn og ut av transportkontrollen:

Hapag Lloyd vil nå hente de tomme containerne fra det kinesiske lageret først før reisen kommer, som alle må vente 8 dager.


Vi minner deg om at mangelen på containere ikke forventes å forsvinne på kort tid. Alle dere er klare til å legge inn bestillingen, vennligst ordne forsendelser rimelig og ordne bestillinger på forhånd!